Huisartsen­praktijk Breedeweg – Groesbeek

‘Korte lijnen met complete ontzorging’

Huisartsenpraktijk Breedeweg is een dorpspraktijk in Groesbeek met ongeveer 3400 patiënten. Zij leveren laagdrempelige en persoonsgerichte huisartsenzorg aan hun patiënten. Het team bestaat momenteel uit 11 mensen.

We spraken met praktijkeigenaar (en huisarts) Dirkje Snijders na de oplevering van een volledig nieuwe en geautomatiseerde omgeving.

Aanleiding.

Gevraagd naar de reden om over te gaan naar een nieuwe werkomgeving is Dirkje heel duidelijk :

‘Onze meest belangrijke behoefte is een stabiel, veilig en toekomstbestendig systeem waarop we het huisartseninformatiesysteem kunnen draaien. Daarnaast wilde ik graag ontzorgd worden op IT gebied zodat ik me kan concentreren op de praktijk en onze patiënten.’

Migratieverloop.

De migratie naar de nieuwe omgeving liep op rolletjes : ‘Voor en tijdens de migratie was er een goede en complete informatievoorziening door de mannen van MAUS. Alles werd vooraf goed geïnventariseerd en uitgezocht. Ook na de migratie waren er korte lijntjes bij problemen of andere kleine dingen waar we tegenaan liepen.

Complete ontzorging.

De voordelen zijn dan ook direct duidelijk : ‘De nieuwe omgeving is hierin een belangrijke stap vooruit. Het grote voordeel hiervan is dat medewerkers hun eigen inlog hebben en achter de inlog hun eigen wensen, documenten en indeling hebben. Daarnaast kunnen de behandelruimtes nu flexibel gebruikt worden omdat de medewerkers hun profiel kunnen ‘meenemen’ naar elke behandelkamer. 

Dirkje vertelt verder : ‘Verder verloopt het onderhoud en alle updates nu geautomatiseerd, waardoor er nu geen vertragingen meer overdag zijn en we altijd beschikken over een up to date en goed werkend systeem. Daarnaast is het fijn dat ook de verschillende communicatiemogelijkheden (alle verschillende mailboxen) efficiënt en centraal in Outlook te benaderen zijn.

Naast de nieuwe werkomgeving pakten we ook de desktop op elke werkplek aan : ‘De werkplekken zelf zijn nu praktisch ingericht. Er zijn mooie kleine desktops geplaatst en alle bekabeling is netjes weg gewerkt. Dit komt ook weer ten goede aan het stukje schoonhouden en hygiëne in de praktijk.’ 

Zo werkt MAUS volgens Huisartsenpraktijk Breedeweg.

‘We zijn zeer tevreden. Het is heel fijn om te weten dat je hele IT omgeving goed onderhouden wordt, up to date is en dat je je daar zelf geen zorgen over hoeft te maken en als er wat mis is, er een korte lijn naar ondersteuning bestaat.’

Gratis adviesgesprek inplannen

De kracht van MAUS is klantgerichtheid, service en een persoonlijke benadering. Zo kunnen we je beter adviseren en dit maakt het contact persoonlijker. Plan hieronder een gratis advies gesprek in of neem direct contact met ons op.